Endast chefens son?

Något som är intressant i det hela är Lance Strolls resa fram till Formel 1, alltså hur han har presterat i de lägre kategorierna på väg fram till motorsportens högsta klass. En enkel Google-sökning förtäljer en talande historia. Redan i karting visade han prov på vad han kunde, med flera segrar och topp fem-placeringar. När han hoppade upp till bilar, vann han i princip alla mästerskap fram till F1. Visst – han kommer från en förmögen familj – men, någon måste göra jobbet och köra bilen. Man vinner inte mästerskap om man inte kan köra bil. 

Är 2023 året som Lance Stroll slår igenom på riktigt? Vi kan börja med att säga att det är något uttjatat att läsa och höra kommentarer om att han har köpt sig in i sporten, eller hamnat där tack vare sin far. Alla vet att det så är fallet. Och om det är något vi måste acceptera i denna värld är att det finns inget som heter ”rättvist”. För somliga, är resan desto enklare än för övriga. Har vi fått det ut världen nu? Bra. 

Något som många kanske glömmer är att Lance Stroll tog en pallplacering redan i sin första säsong i Formel 1 – i en Williams. Den kom i Azerbajdzjan. Och säsongen 2020 tog han dessutom pole position i Turkiet, och ytterligare två pallplaceringar. Den högt aktade föraren Nico Hülkenberg, som gjorde comeback i år, har inte tagit en enda pallplacering under hela sin karriär. 

Teamet han kör för i år – Aston Martin – ser ut att vara i gott skick. Teamkompisen Fernando Alonso har redan tagit två pallplaceringar av två möjliga. I sociala medier pratar alla om Alonsos 33:e Grand Prix-seger. Om teamet lyckas hålla i sin fina form är det endast en fråga om tid innan seger nummer 33 kommer. Och då kan det även vara dags för Lance Stroll att ta sin första seger i karriären. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s