Verstappens enda chans?

Vi bevittnar historia utspela sig mitt framför våra ögon denna säsong. Att Lewis Hamilton och Max Verstappen krockar in i varandra påminner om svunna tider, när förare som Ayrton Senna och Alain Prost tryckte av varandra från banan, eller när Michael Schumacher körde in i förare som Damon Hill och Jacques Villenueve. En färskare fadäs var ju den mellan Lewis Hamilton och Nico Rosberg. 

Självklart inte kul att se förare köra varandra av banan och ut ur racet, men visst blir det lite dramatiskt? Återigen fick vi även se vilka framsteg säkerheten i sporten har tagit – annars hade utgången eventuellt varit en annan efter att Max Verstappens bil hamnade ovanpå Lewis Hamilton. 

Tätstriden är så pass tajt att stämningen går att ta på; varken Hamilton eller Verstappen tänker ge sig. I förlängningen kommer Max Verstappen antagligen detronisera Lewis Hamilton, vilket är naturens och sportens gång. Lewis Hamilton är medveten om detta, och vet att uppgiften framför inte blir lättare för varje säsong som går. Och för att tillägga vet vi heller inte om detta – dessutom – är Max Verstappen sista chans på VM-titeln. 

Reglerna har ändrats bortom det vi känner igen och presenterar en helt ny spelplan från och med säsongen 2022, vilket skulle kunna kasta omkull ordningen ordentligt. Dessutom tar Red Bull på sig uppgiften att bygga sina egna motorer från och med årsskiftet. Genidrag eller dumheter? Svaret får vi med all säkerhet någon gång i framtiden. Poängen är att det kan bli svårt för Verstappen om allt spelar emot honom nästa år; då har vi de senaste åren bevittnat kanske den mest tragiska berättelsen i modern F1-historia. Kategorier:Formel 1

Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: