En klocka i tiden

Förra året var det 50 år sedan vi landade på månen. För att fira detta lät Omega tillverka en specialklocka, en limiterad utgåva av flaggskeppet Speedmaster. Men det är inte den vi tänker berätta om här. 

2020 innebär att det borde vara 51 år sedan månlandningen och därav kanske ingen anledning att fira, men det betyder inte att Omega inte tänker lansera nya klockor. Annars hade deras Instagram-flöde bestått av upprepningar, vilket även vi möjligtvis hade tröttnat på. I samband med jubileet förra året tillkännagav den schweiziska klocktillverkaren att urverket Calibre 321 gör en återkomst – urverket som användes i den första upplagan av Speedmaster året 1957, som dessutom såg till att astronauterna kom hemifrån i tid till uppskjutningen. De fick även följa med hela vägen upp. 

Återkomsten kom i form av en nylanserad ”månklocka”, inkapslad i ett platinahölje och extravisare med tavlor i meteoritsten. 

I år är det dags igen, men då i en klocka tillverkad i rostfritt stål. En specialutgåva som inte är en specialutgåva men med det legendariska 321-urverket på insidan. Klockan hämtar sin inspiration från modellens tredje generation, den generation som astronauten Edd White använde under sin rymdpromenad 1965. Urets diameter mäter 39,70 mm, vilket är en direkt passning till klockans dimensioner från den eran. Kan vara värt att notera att den polariserande Speedmaster Reduced hade en diameter på 39 mm; med den påsmygande trenden med mindre klockor kanske det är läge att plocka fram den igen… 

Förutom tekniken som får klockan att ticka sitter det safirglas både upptill och undertill. Ett härligt sätt att studera den intrikata mekaniken vid en eventuell långsittning. Och vänder du på klockan igen ser du den polerade keramiska klockinfattningen, som pryder tachymeterns skala i vit emalj.  Kategorier:Lifestyle, Okategoriserade

Etiketter:, , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: