Hülkenberg kanske blir pizzabagare?

Förarna bjöd på underhållning under presskonferensen inför Japans GP. Som brukligt är det mest underhållande när de inte svarar på journalisternas träaktiga frågor. 

Kvintetten som var närvarande denna gång var Nico Hülkenberg, Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz och George Russel. Fyra från den nya generation och en – Hulken – från det gamla gardet. Måste sägas dock att Hülkenberg har börjat skina till, både på banan och i intervjuer. Kan vara en reaktion på skriverierna tidigare i år, om att han har varit stel och aningen tråkig. Varför plockar du fram denna sida nu, Nico Hülkenberg? 

Det vore trots allt trist att se honom få lämna Formel 1 efter säsongens slut. När han fick frågor gällande hans framtid i sporten var han samlad, och visade inga tecken på oro över nästa steg. Stolarna som är kvar i F1 i skrivande stund är en hos Alfa Romeo, en hos Williams, två hos Toro Rosso (Kvyat är dock internt bekräftad), och en hos Red Bull. Kör man uteslutningsmetoden skulle vi kunna räkna bort hela Red Bull-programmet. Albon sitter tämligen säker i Red Bull och Toro Rosso lär inte ta in en förare som Hulken. Det lämnar Williams och Alfa. Han har ju kört för Williams, och har dem att tacka för sin hittills enda pole position i karriären. Kan vara tal om ”unfinished business” där.

TV-spel i tankarna

Det som viskas och tasslas mellan förarna under presskonferensen – när de inte är fokuserade på att svara på frågorna som ställs – är kul. Precis innan Hülkenberg hinner svara på hur nästa år kan komma att se ut, hör man Max Verstappen vissla i hans öron, ”Pizzabagare?” Stämningen är lätt och Hülkenberg tar det med humor. 

Andra frågor som journalisterna aldrig tycks tröttna på är att höra hur pass mycket förarna tycker om banan i Suzuka. Den är visserligen fantastisk (banan och inte frågorna). Det förstår man redan av att köra några varv där med valfri konsol. Men det är uppenbart att förarna svarar på rutin och hade helst av allt varit någon annanstans; förmodligen framför ett TV-spel. Direkt efter att Charles Leclerc har förklarat sin kärlek till Suzuka-banan för vederbörande journalist, vänder han sig direkt till Max Verstappen och viskar en fråga som vagt plockas upp av mikrofonen, ”Spelar du mycket FIFA?” 

Bra grejer. Följer du Formel 1 och har ännu inte kikat på presskonferenserna, är det hög tid att börja. I regel hålls de på torsdagen före tävlingen. Även stallchefernas presskonferenser brukar vara underhållande – som hålls på fredagen. Günther Steiner från Haas och Toto Wolff från Mercedes brukar kunna bjuda på en och annan pärla. Red Bulls Christian Horner visar sig även ha en rätt elak humor ibland! Nå, vem vinner på söndag? Kategorier:Formel 1

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: