DB5 i händerna på två F1-förare

Red Bull är alltid duktiga på att skicka iväg sina förare på originella mediauppdrag. Nu senast fick Max Verstappen och Peirre Gasly chansen att åka ett par varv på Silverstone i en Aston Martin DB5. Anledningen? Som promotion för den kommande James Bond-filmen, som har premiär i början på nästa år. 

Förarduon turas om att köra runt banan och samtidigt kommentera körupplevelsen. Allt summeras i en fem minuter lång film som går att hitta överallt där filmklipp kan hittas. 

Gasly börjar bakom ratten och väntar inte en sekund med att dra Bond-skämten, bland annat om att den röda knappen är till katapultstolen där Verstappen sitter. Stämningen är lättsam.

Båda två är imponerade över bilens prestanda samt alla lyxiga finesser. Att den har elhissar tycker Verstappen är fantastiskt, och han charmas av hur liten bilen upplevs. I med första växeln och de är iväg. Direkt börjar båda två nynna på Bond-melodin. DB5 är utrustad med det mesta för en behaglig körupplevelse. Däremot har den inte styrservo, till Gaslys stora förtret. 

Även om det hela egentligen är ett PR-jippo lyckas de ändå få ut en del vettigt av upplevelsen. Bland annat kommenterar de om ändringar i kurbsen på ett visst område samt att asfalten är nylagd. Det är lite klurigt att se i videon precis vilken kurva de menar – gissningsvis är det ut ur kurva sju, där kurbsen har blivit mindre för att se till att förarna håller sig på banan. 

När de senare kommer in i den berömda elva-tolv-tretton-kombinationen säger Verstappen att det är ”rätt så avslappnande i den här bilen” – definitivt, jämfört med en F1-bil. Gasly tillägger att bilen är otroligt mjuk att köra. Väl in på start/mål-rakan kommer nästa Bond-association: ”Ut med kulsprutorna”, säger Gasly med ett leende. 

Sedan är det dags för Verstappen att hoppa in på förarplats. Han känner sig genast mer bekväm än Gasly tack vare det första varvet. Verstappen gasar lite extra och pressar DB5:an lite hårdare. ”Oj, där hade vi ett litet ögonblick!” utbrister Verstappen när de får hjulsläpp. Det är intressant att höra när de slänger ur sig kommentarer som, ”såg du DRS-linjen?” och andra småsaker som är nyttiga inför racet. Se klippet om ni har redan har gjort det. 

Helmut Marko, rådgivare till Red Bull, till vänster. Att ge honom en långhårig katt (a là Blofeld) att klappa är genialiskt. Stallchef Christian Horner till höger.

Nästa Bond-rulle kommer inte förrän nästa år, så varför promota den redan nu? Med Formel 1 i Storbritannien finns det inget lämpligare ställe, dessutom råkade Storbritanniens GP vara det 1007:e racet i F1-historien.Kategorier:Formel 1, Motor

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: