Brawn GP gör comeback

Det blir ett kärt återseende i England i samband med Storbritanniens GP – Jenson Button kommer att hoppa ner i sin VM-vinnande Brawn-bil och köra ett gäng varv mellan 11.30–12.00 under torsdagen. Bilderna kommer sedan att visas i Sky Sports uppladdning inför racet på söndag. 

Vilket privilegium att få göra det, utan tävlingsstressen, och bara motionsköra runt en av världens bästa banor dessutom. Hemmabana må den vara för Button men Silverstone hör trots det inte till hans favoritbanor, i alla fall inte utifrån statistiken: Han har aldrig vunnit där eller ens varit på pallen. Som bäst har han varit fyra, tre gånger. När han körde för BAR Honda lyckades han faktiskt kvala in på en andra startruta, säsongen 2005. I racet gick det sämre och han blev femma. Det var tonen under den perioden i teamet – ganska bra i kval och sämre i race. För övrigt lite som Haas-teamet presterar idag.

Brawn-bilen, eller BGP001 som den heter, har varit i farten på andra håll också. Under Goodwood Festival of Speed rattades BGP001 av Buttons teamkamrat när det begav sig, Rubens Barrichello. Även Anthony Davidson fick en chans bakom ratten, som var reservförare för Brawn GP.

I år är det tio år sedan Brawn GP vann F1-VM. Ett fint sätt att uppmärksamma detta på inte minst. Och har det verkligen gått tio år? Hur gammal var Max Verstappen 2009? Fanns ens Charles Leclerc då?!Kategorier:Formel 1

Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: