F1 TV Pro vs Viasat

Det är på sin tid att göra en utvärdering av F1 TV Pro. Det finns två sätt att se på Formel 1 i Sverige, ett är genom Viasat, och det andra är via F1 TV Pro, som är Formel 1:s egen kanal för F1-sändningar. Än så länge funkar det lite när det vill och uppdateras i samma takt som gräset gror. 

Anledningen till att jag ville testa F1 TV Pro är främst för att Viasat är rätt så kostsamt. Fruktansvärt kostsamt. Framför allt om du endast vill se på motorsport. Det blev dock lindrigare när de även fick rättigheterna till IndyCar. 

Idag kostar det 399 kr i månaden. På ett år kostar det alltså 4 788 spänn – ganska mycket för att få kolla på motorsport i sitt eget hem. F1 TV Pro kostar ungefär en hundring i månaden. Mycket billigare, dock på bekostnad av ett par saker. Dels IndyCar (det heter ju F1 TV Pro, inte så konstigt), och dels även, hmm, egentligen inget annat. 

Okej, det är inte bara guld och gröna skogar. Något F1 TV Pro måste bli bättre på är att uppdatera. Det tar evigheter för presskonferenserna att läggas upp till exempel; helt oacceptabelt med tanke på att folk lägger upp dem privat på Youtube nästan direkt. Hallå F1, anställ någon av dessa ungdomar så kanske ni får bättre fart på era uppdateringar. 

En annan incident var att sändningen bröts mitt under racet i Baku. Sändningen bara stannande. Jag trodde det var bara att uppdatera och börja kolla igen, men nej. Och gissa om det blev fart på alla F1-forum. Det brann på Twitter inte minst. Mängden hat som skickades till F1 TV Pro tog aldrig stopp. Alla drabbade fick dock pengar tillbaka, en halv månadskostnad. Helt okej gjort, dock hade jag gärna sett en eller ett par månader gratis istället. Men, bättre än inget. Det är hittills den enda gången som det har blivit så. Förhoppningsvis händer det aldrig igen.

Dessutom får man lyssna på Sky Sports kommentatorer med bland annat Martin Brundle, och emellanåt även gästinhopp från gamla förare som Jensen Button. I min mening tillför det lite extra till upplevelsen. Inget ont om Viasats kommentering, dock har det inte blivit bättre i avsaknaden av Eje Elge. Det hela känns lite virrigt numera. 

Som helhet? Är det F1 du vill kolla på är det helt klart smartare att skaffa F1 TV Pro. Vill du även kunna se på IndyCar är Viasat vägen att gå. 

Läs min uppdaterade recension av F1 TV här: https://presstanda.se/2020/12/06/hur-fungerar-f1-tv/Kategorier:Motor

Etiketter:, , , , , , ,

1 svar

Trackbacks

  1. Hur fungerar F1 TV? – Presstanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: