Det enda vi vet är att vi inte vet

Vad har man hittat på nu då i den skvallrande F1-mediavärlden? Skvallret, skitsnacket, babblet eller vad ni vill, sprider sig snabbare än blixten. Det är inte konstigt att förare får reda på sitt öde genom att läsa om det i en tidning som slarvigt ligger framme på fel ställe.

När jag slängde ett öga på de så kallade racingnyhetssidorna är det som att läsa på framsidan av en skvallerblaska. Rubrikerna idag är konstruerade för att locka till sig uppmärksamhet. När man till slut kommer åt själva artikeln, efter att slagit sig igenom vad som känns som en Indiana Jones-grotta av reklam och dödliga fällor, får man äntligen reda på att det inte står något vettigt alls där. 

Några rubriker som har florerat är att Sebastian Vettel lägger av efter 2019, att Fernando Alonso kommer tillbaka och att Flavio Briatore blir teamchef hos Ferrari. Som många av er vet är att duon Flavio/Alonso var den lyckade kombo som bemästrade Michael Schumacher säsongerna 2005-2006. 

Finns det någon sanning i dessa påståenden?

Vi börjar med Vettel. Han har definitivt sett skakig ut och man känner inte riktigt igen honom ute på banan. Det ser ut som att tankarna är någon annanstans och att han helst av allt vill vara hemma och skruva på sin motorcykel. Även i intervjuer ser han ut som ett frågetecken nuförtiden. Han var i muren flera gånger i Monaco. På ställen där det kändes omotiverat dessutom, som om fokus inte riktigt var på topp. Är summan av allt ett tecken på att han nu räknar sina dagar i Formel 1? Det är endast han som har svaret på detta. 

Att Alonso kommer tillbaka? Det slog mig precis att det är något Messias-liknande i den tanken. Alonso är definitivt ingen Messias, däremot är han saknad i F1 och har oavklarade affärer där. Om affärerna klaras upp är dock oklart. Så klart. 

Och det är fortfarande någon procents smärta kvar efter hans misslyckade försök att kvala in i årets Indy 500. Egentligen var det mest irriterande i några sekunder, fram till att jag skrollade vidare i Twitter-flödet och hittade något att skratta åt. Det hela är ett stort skämt faktiskt. Att han inte kvalade in visar hur otroligt svårt är. Marcus Ericsson summerade sin upplevelse i Indy 500 på ett fint och reflekterande sätt i sina sociala medier. Ericsson gjorde en fin insats och verkar trivas bra i Amerika. Han har till och med börjat uttrycka sig som en amerikan. Dessutom fick han kliva upp på pallen efter en heroisk insats i Detroit.

Men att Alonso kommer tillbaka; inte om det inte finns en tom sits i en vinnarbil. Den enda vinnarbilen är den som Lewis Hamilton och Valtteri Bottas kör. Men (ett stort men): Om Vettel slutar finns det en stol att fylla där. Det öppnar upp för en sensationell F1-blockbuster. Hittills är det den enda stolen som kan tänkas vara en match för en Mercedes. Den skulle kunna väcka Alonsos intresse. Eller, om Valtteri Bottas ersätter Sebastian Vettel, blir det en tom stol hos Mercedes. Desto mer intressant för Alonso ur vinnarsynpunkt, däremot sitter Hamilton i den andra bilen. Då blev det plötsligt mindre intressant. 

För att svara på frågan: Alonso kommer tillbaka till F1 om han kan vinna, annars kommer alla vi F1-romantiker aldrig att få uppleva det. Vi får helt enkelt glädjas åt McLarens Lando Norris roliga inlägg på Twitter. 

Flavio Briatore hos Ferrari då? Den rubriken är skön. Flavio Briatore är en av de mest färgstarka karaktärerna i Formel 1 sedan James Hunt på 70-talet. För att tillägga så är samtliga nämnda rubriker sammankopplade på något kosmiskt vis. Men att allt skulle ske på det här viset, nämligen att Vettel slutar, Alonso tar hans plats med Briatore vid rodret, är för bra för att vara sant. Glädjen vore större än när beskedet kom att Michael Schumacher skulle hoppa in åt Felipe Massa i slutet på säsongen 2009.

Vilket är mest troligt då? Det mest troliga är att Sebastian Vettel slutar efter 2019. Mest troligt bland påståendena ska tilläggas. Men att det händer? Det vet vi om det händer. Kategorier:Formel 1

Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: