En svart silverpil – ny racerbil från Mercedes

Idag visade Mercedes-Benz upp sin nya racerbil, Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01, det tyska märkets Formel E-utmanare från och med säsong sex. Bilen är en ”teaser” och lanseringen skedde på Twitter med en presentation av Toto Wolff, som är motorsportchef hos Mercedes. 

Har man lust att se bilen på riktigt behöver man inte titta längre bort än till bilderna här, men om du vill se den fysiska bilen får du bege dig till bilmässan i Geneve mellan 7-17 mars. Där kommer en demobil stå, iklädd teamets färger. 

Bilens färgschema är intressant men inte riktigt ”Mercedes”, och definitivt inte ”silverpil”. Nico Rosberg, som körde för teamets Formel 1-stall till och med 2016, hyllade däremot färgsättningen via sitt Twitter-konto, och Felipe Massa som kör för Venturi i Formel E, retweetade och välkomnade teamet till FE. Försöker han ställa in sig där tro? Han får nog vara strategisk eftersom hans nuvarande chef råkar vara Toto Wolffs fru. 

Mercedes-Benz EQ Formula E Team, Teaser Car

Presentationsfilmen med Toto Wolff är som de alltid brukar vara, något pretto. Och Toto Wolff må vara en sympatisk och gillbar person, men han är inte en superstjärna när det kommer till att locka in en publik. Ändock får han fram teamets budskap. Bland annat sade han så här:

– Potentialen i Formel E är enorm. För varje dag som går i våra förberedelser för det första racet i slutet på året, växer vår förväntan för denna nya utmaning. Vi ser på detta nya kapitel med spänning och välkomnar er att följa med oss på denna fantastiska resa.  

Att följa teamet i Formel E ska bli otroligt intressant, inte minst då Porsche, Audi och BMW är med i mixen. Hur ofta ser man denna line-up i en racingserie nuförtiden? Mitt enda bekymmer är dock att FE-satsningen kan stjäla fokus från teamets F1-satsning (är det ens ett riktigt bekymmer?). Å andra sidan kanske det jämnar ut fältet något då de har dominerat i Formel 1 de senaste fem åren. Mercedes såg inte överdrivet övertygande ut när försäsongstesterna gick i Spanien i slutet på februari. Emellertid så säger ändå detta mycket om tiden vi lever i, nämligen att Mercedes-Benz väljer att satsa helhjärtat på Formel E. Kategorier:Formel E

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: