Som att köra i simulator

Det har hänt så mycket denna ”off-season” att det svårt att veta var man ska börja! Framför allt är det två saker som fångade mitt intresse: Två förare som började med tv-spel har gjort väsen av sig bland sina mer meriterade förarkollegor. 

Efter att publiken åkte hem och tv-kamerorna packades ner var det dags för rookietest i Formel E i Marrakech. I topp såg vi teamen som ”borde” ligga där, alltså Audi, Techeetah och BMW. Rundar vi av topp tio tillsammans med eftermiddagspasset så hittar vi även två andra team som också ”borde” ligga där: Mahindra och Virgin. HWA var även de med och stökade till i topp tio – vilket säger en del (eller eventuellt inget alls) om deras ordinarieförare. Den som var snabbast var emellertid Nico Muller i Audi, men den som stack ut var Jann Mardenborough. Han körde till sig en femte snabbaste varvtid totalt sett för Nissan – vilket är ögonbrynshöjande för någon som har tagit sig fram genom att ha spelat racingspel. Han är född 1991 och inte direkt lammkött längre, men han har några år till på sig att om han vill landa en styrning i exempelvis Formel E. 

– Jag har mer att ge, men jag ville se till att behålla bilen i ett stycke eftersom allt packas ner för avresa mot Chile [Santiago ePrix]. Men i det hela, för att vara första gången i bilen är jag nöjd, säger Mardenborough enligt e-racing365.com.

Den andra handlar om en händelse under Race Of Champions, som gick av stapeln nu i helgen i Mexiko. Där hände det något som var rätt så anmärkningsvärt: Lucas di Grassi förlorade mot Enzo Bonito i en av deltävlingarna. Förutom att ha samma förnamn som grundaren av bilmärket Ferrari, så är Enzo Bonito del av McLaren Shadow F1 Esports-team – han kör alltså virtuell motorsport.

– Med mer tid i bilen börjar man få mer känsla för den, så pass att det nästan började likna vid att köra i en simulator. Så jag gjorde helt enkelt som jag gjorde hemma! Om något, så var känslan faktiskt bättre, eftersom feedbacken kommer inte enbart genom händerna utan genom hela kroppen, säger Bonito om att köra i Race Of Champions enligt thecheckeredflag.co.uk.

Ganska intressant att höra någon säga att det känns nästan som att köra simulator när man kör på riktigt; det man brukar få höra är det omvända – och knappt ens då. 

Just i det här fallet med Lucas di Grassi – det kan tänkas att han inte riktigt körde 100 procent, just med tanke på motståndet. Den mentaliteten hoppade minsann upp och bet honom när han minst anade det. Och vilka som vann Race Of Champions Nations’ Cup? Ja, det gjorde Team Nordic, med svenska Rallycross-esset Johan Kristoffersson och danska Le Mans-kungen Tom Kristensen vid ratten. Med motstånd som Sebastian Vettel, Mick Schumacher, David Coulthard och Pierre Gasly med flera är det inte illa.Kategorier:Formel E

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: