”En löjlig amatör”

”Svårt att anpassa sig.” Så låter det när Felipe Massa beskriver starten på sin Formel E-karriär. Efter två tävlingar har han en 17:e och 18:e placering att skriva hem om. Det riktigt intressanta är att höra vad han har att säga om Formel E-bilarna. 

– Det är verkligen inte enkelt, säger Felipe Massa enligt gpblog.com. Det är väldigt mycket man behöver göra annorlunda, speciellt om man är van vid Formel 1. Det gäller många olika områden, i tävlingen behövs en approach och i kvalet en annan med mer kräm för ett varv. Det är så mycket som skiljer sig. Banan, stadsbanor, smala och lågt grepp. Jag har mycket att lära mig men förhoppningsvis kan jag få till det.

Felipe Massas teamkamrat, Edoardo Mortara, har inte lyckats särskilt mycket bättre. De har även kvalat ut varandra varsin gång – så där finns det inget som skiljer dem åt heller. Det ska bli intressant att se hur säsongen fortlöper; jag vill tro att Massa har övertaget just med tanke på hans racecraft och långa erfarenhet. 

Nelson Piquet Jr är inte imponerad. Kanske lite bitter också. Foto: Joe Portlock / LAT Images

Nelson Piquet Jr var emellertid inte alls imponerad över sin landsman under den senaste tävlingshelgen i Marrakech. Bland annat undrade han vad Felipe Massa höll på med och kallade honom för en ”oförnuftig amatör”. Scenariot var att Massa skulle in i depån medan Piquet Jr kom flygandes bakom, och tvingades bromsa in. Inget annat än ett missförstånd i ärlighetens namn. Udda bara att Piquet gick på med ett så obefogat omoget uttryck. Med risk för att låta som en ”överanalytiker” så tyckte jag mig kunna ana lite bitterhet i hans ton. En ärlig reaktion hade varit något i stil med, ”såg ni vad galningen gjorde?!” Kanske är han bitter över att sin landsman Felipe Massa har uppnått mer i motorsporten än han själv?Kategorier:Formel E

Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: