Ny säsong av Formel E och ett svenskt inhopp

Nu till helgen är det dags för en ny säsong av Formel E. Det är den femte säsongen i ordningen och inget är sig likt – bilen är ny, nya banor har tillkommit, ”gamla” banor har flyttats till andra städer, och många nya förare har anslutit – som alla vill göra upp om mästartiteln.

Den gode Felix Rosenqvist fortsätter inte i Mahindra. Faktum är att han inte fortsätter alls i Formel E. Rosenqvist kör IndyCar den kommande säsongen, tillsammans med F1-rymligen Marcus Ericsson. Två svenskar i IndyCar ska emellertid bli mycket spännande att följa.

Men, Rosenqvist gör ett gästinhopp i FE-säsongens första race. Han ”vikar” åt Pascal Wehrlein som på grund av sitt kontrakt med Mercedes inte tillåts köra förrän 2019. Svensken har inte haft lika mycket körtid i Gen2-bilen som majoriteten av fältet. Han är dock säker på att det inte ska vara några problem.

– Jag deltog visserligen inte i försäsongtestet i Valencia, men jag körde bilen en hel del under utvecklingsfasen i somras, så jag borde vara i form, säger Felix Rosenqvist enligt autosport.com

Visst är det tråkigt att han inte kör hela säsongen ut; uppenbarligen måste han ha fått ett väldigt bra erbjudande i IndyCar. Eller så lockade en flytt till USA mer än alternativen.

Det som är mest spännande med den nya säsongen är just det faktum att allt är nytt. Försäsongstesterna visade att nykomlingarna BMW förmodligen kommer vara att räkna med, men den första riktiga bilden får vi i Saudiarabien där race nummer ett körs. Techeetah såg skapliga ut, likaså även Audi. Den stora frågan är om någon av deras förare kan bli tvåfaldig världsmästare – både Lucas di Grassi och Jean-Eric Vergne kommer göra allt i sin makt för att lyckas med detta.

1-MALK2559

Andre Lotterer, Jose Maria Lopez och SeŽbastien Buemi är uppenbarligen glada för att säsongen börjar nu. FOTO: LAT/Formula E

Jaguar har även steppat upp och dragit igång en supportserie, Jaguar I-PACE eTROPHY. Ett standardvagnsmästerskap som följer med Formel E-cirkusen världen runt och tävlar samtliga helger förutom i Marocko, Chile, Hong Kong och Schweiz. Den 15 december kickar säsong fem av Formel E igång – nu kör vi!Kategorier:Formel E

Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: