Händer detta så vinner Max Verstappen Rysslands GP

I samband med Rysslands GP väntar ett spännande besked: Daniil Kvyats vara eller icke vara i Formel 1 nästa år. Rättare sagt: beskedet ryktas komma i Ryssland. Ett besked som dessutom kan komma att ha en avgörande roll i vem som vinner Rysslands GP. Hur? Det ska jag förklara.

För närvarande är den unge ryssen anställd som simulatorförare hos Ferrari. Och teamet som i så fall vill anlita (återanlita) honom är Toro Rosso. Det innebär två logiska steg: först, att han skriver på hos Toro Rosso, två, att han får lämna Ferrari. I det hela finns det något anmärkningsvärt att nämna i sammanhanget; varje gång Daniil Kvyat har lämnat ett team, har Max Verstappen vunnit nästföljande tävling. Vi tittar.

Max Verstappens första seger kom i Spanien 2016, hos Red Bull – teamet som Daniil Kvyat fick lämna en tävling tidigare. Kvyat tvingades då tillbaka till Toro Rosso, där F1-karriären började.

Och det hände igen.

Följande säsong, i Malaysia: Max Verstappen vinner racet, alldeles efter att Daniil Kvyat fått lämna sin sits tävlingen innan.

Visst är det märklig statistik? Det innebär alltså att Max Verstappen vinner Rysslands GP om Daniil Kvyat meddelar att han kommer tillbaka till Formel 1. ”Jaha, men sa inte du att Verstappen vinner racet efter att Kvyat fått lämna ett team? Inte när han kommer tillbaka?” Jo, han har ju i så fall fått lämna Ferrari för att återansluta till Toro Rosso!

Nu när vi vet vem som vinner i Ryssland är det väl lika bra att satsa alla sina besparingar? Kanske inte en helt genomtänkt idé. Åh andra sidan, vem har sagt att de genomtänkta idéerna alltid är de bästa? Och vad säger vi om stackars Daniil Kyvat som kastas in och ut ur Formel 1?Kategorier:Formel 1

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: