Mick Schumacher – raka vägen till Formel 1?

Det kanske inte dröjer så länge innan namnet Schumacher åter är tillbaka i Formel 1. Mick Schumacher leder för närvarande det europeiska Formel 3-mästerskapet, något som inte var väntat i början på säsongen. Själv hade han som målsättning att fortsätta bygga på sin erfarenhet, och göra en stabil säsong. Fem segrar i de senaste sex tävlingarna är mer än en stabil säsong minst sagt!

Schumacher junior inledde säsongen på ett blygsamt vis – inte en enda seger förrän i den femte tävlingshelgen. Varje tävlingshelg består av tre deltävlingar, och den första segern kom i den tredje i Belgien i slutet på juli. En rolig parantes är att pappa Michael Schumacher körde karriärens första Formel 1-race i Belgien, samt tog sin första F1-vinst där ett år senare.

Nu, med en tävlingshelg kvar på säsongen, leder Mick Schumacher F3-mästerskapet med 49 poäng. 49 poäng är en frisk ledning; lyckas han vara jämn i de återstående deltävlingarna i Tyskland borde mästerskapstiteln vara hans. Och vad händer sen i så fall? Tittar vi på förra årets F3-mästare så blev det ett hopp upp till Formel 2, vi pratar alltså om britten Lando Norris. Han ligger för närvarande tvåa i mästerskapet, och har redan skrivit på hos McLaren inför nästa år. Mycket talar för att Mick Schumacher hoppar upp till Formel 2, det rapporterar i alla fall tyska medier. En eventuell flytt till DTM ligger också på tapeten.

Det är märkligt hur allt har börjat ramla hans väg. Förra säsongen såg emellertid helt annorlunda ut; hans första år i Formel 3, inga segrar och en enda pallplacering fick han ihop då. Denna säsong började egentligen på samma sätt, fram till den första vinsten på Spa i Belgien. Den mest kittlande tanken är att om han vinner mästerskapet i år, får han automatiskt en superlicens, som ger honom möjligheten att tävla i Formel 1 – om någon skulle knacka på dörren. Det finns ju några lediga stolar kvar. Toro Rosso har det ryktats om. En Schumacher åter hos Ferrari i framtiden är inte helt otänkbart heller.

– Med hans namn, som skrev de stora sidorna i Ferraris historia, är dörren i Maranello självklart alltid öppen, säger Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene, i en intervju enligt gptoday.com

Skulle det bli Formel 2 nästa år finns det rapporter om att det blir till ART Grand Prix, där Nicolas Todt, son till FIA:s VD Jean Todt, är delägare. Nämnvärda förare genom tiderna hos ART Grand Prix är Lewis Hamilton, Valtteri Bottas och Nico Rosberg. Den sista tävlingshelgen i F3-mästerskapet körs om tre veckor, mellan 11-13 oktober. Ska någon rå på Mick Schumacher?Kategorier:Motor

Etiketter:, , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: