”Jag har kollat med en kontakt om att trimma den till 1 000 hästar…”

När Adam Erixon tillfälligt blev av med körkortet, blev det läge att byta in sin Lamborghini Huracán till något mer praktiskt. Det blev en 800-hästars Audi RS6. Hur är livet med en kombi med superbilsprestanda? Stavangerbaserade Adam delar med sig…

Intervju: John Sempill Foto: Adam Erixon

Vem är du?

– Jag är en helt vanlig kille från start, från en stad som heter Katrineholm. 34 år, bott i Katrineholm hela min uppväxt. I grund och botten är jag spårsvetsare inom järnväg. Karriären började efter gymnasietiden, och jag tänkte bli polis men skolade om mig och jobbade inom järnväg till 2012. Jag tog ett uppehåll och flyttade till Stavanger, och halkade in på olje- och gasindustrin. 

Berätta om bilen vi ser på bilden…

– En Audi RS6, V8, 2020-årsmodell. Jag har alltid varit ett Audi-fan. Jag kommer från en rallyfamilj, mina kusiner och min far är rallyintresserade och de har kört gokart på en väldigt hög nivå. 

Hur föll valet på denna?

– Det var lite konstigt… Men jag hade inget körkort, jag förlorade mitt körkort förra året i min Lambo.

Med din Lambo?

– Ja, precis. [skrattar]. En annan incident. Så jag satt och kollade runt, och ville byta in den till något som var lite bekvämare, som jag kunde använda hela året. Mer praktiskt. Jag hade inget körkort, men jag ville ändå förbereda mig! Jag har haft två stycken RS6:or tidigare … tre stycken till och med, varav den första var Skyze gamla. Sedan köpte jag en nyare efter det, och så kom den här. Den här har en kompis till mig ägt, som jag har samarbetat med inom järnväg. 

Har du hunnit göra något med den? Färgen sticker ut…

– Bilen är svart i grund och botten. Köpet kändes tryggt när jag fick tag i den, för jag visste att den hade blivit väl omhändertagen. Den är optimerad, och har runt 800 hästar. Och så är det även ett Ferrita-avgassystem. Men jag fastnade för min färg, som är grön, Lambogrön. Den är folierad i Katrineholm, hos min kompis. Det är samma färg som jag hade på min Huracán. 

Har du några planer på gång med Audin?

– Jag har kollat med en kontakt om att kanske trimma upp den lite mer. Han har en 1 000-hästars Audi RS6:a. Den är riktigt sjuk. Annars går tankarna lite i att investera i en ny Lambo. Jag velar lite om jag ska göra det nu, eller vänta lite och se hur marknaden kommer se ut.

Vad gillar du mest och minst med bilen?

– Jag har inget ont att säga om Audi generellt, för jag har aldrig haft några problem. Till skillnad mot Lambon är den här väldigt behaglig att köra. Det är väldigt mycket elektroniska system som gör den skön att köra, även långa sträckor. Jag har kört några vändor till Stavanger, och norrmännen är galna i den! Med Lambon skulle jag aldrig kunna köra långa sträckor med. Jag har gjort det någon gång, men då fick jag nästan ryggskott! Det går inte att köra den på det sättet. Den är styvare, det är hårdare stolar, man sitter inte så bra, inte om man åker 80 mil. Då får i alla fall jag ont i ryggen. Just i Stavanger har Audin blivit en snackis med sin unika färg. Och det värsta? Jag har faktiskt inget ont att säga om bilen!

Så ingen knapp som känns lite off, eller någon annan egenhet?

– Jo, när du säger det så är det faktiskt en grej. Paddlarna på ratten: när man svänger skarpt, följer paddlarna med. De sitter fast i styrningen. På Lambon sitter de fast i navet, och så vill jag gärna ha det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s